Stekt fläskarré med ugnsbakad potatis och pumpa, timjansåsStekt fläskarré med ugnsbakad potatis och pumpa, timjansåsStekt fläskarré med ugnsbakad potatis och pumpa, timjansåsCook Time: Yield: 4Ingredients:vitlöksklyftorpotatisbutternutpumparöd chiliolivoljarosmarinsaltsvartpeppargul löksmörtimjanvetemjölmjölkvispgräddeviltfondsaltsvartpepparkarrésmör till stekningolja till stekningsaltsvartpeppargurkasalladsmixolivoljaInstructions:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och skiva vitlöken. Skala och tärna ner potatis och pumpa. Tärna även ner chili. Lägg vitlök, potatis, pumpa och chili i en ugnsform. Ringla över olivolja, strö på rosmarin, salt och peppar. Laga i ugn ca 30-35 min.
3. Skala och finhacka löken. Fräs i smör med timjan. Pudra på mjölet och vispa i mjölk och grädde. Slå på fond och låt sjuda 10 min, smaka av med salt och peppar.
4. Skiva fläskkarrén och stek i smör och olja. Salta och peppra.
5. Hyvla eller skiva gurkan, blanda med sallad och olivolja.
6. Servera.

Stekt fläskarré med ugnsbakad potatis och pumpa, timjansås
recipe
City Gross
60 min

Stekt fläskarré med ugnsbakad potatis och pumpa, timjansås

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 500 g potatis
  • 0.5 st butternutpumpa
  • 0.5 st röd chili
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk rosmarin
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st gul lök
  • 3 msk smör
  • 1 tsk timjan
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk viltfond
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g karré
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st gurka
  • 35 g salladsmix
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skiva vitlöken. Skala och tärna ner potatis och pumpa. Tärna även ner chili. Lägg vitlök, potatis, pumpa och chili i en ugnsform. Ringla över olivolja, strö på rosmarin, salt och peppar. Laga i ugn ca 30-35 min.
  3. Skala och finhacka löken. Fräs i smör med timjan. Pudra på mjölet och vispa i mjölk och grädde. Slå på fond och låt sjuda 10 min, smaka av med salt och peppar.
  4. Skiva fläskkarrén och stek i smör och olja. Salta och peppra.
  5. Hyvla eller skiva gurkan, blanda med sallad och olivolja.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem