
Tunnbrödssouvlaki
12
PersonligaPoints per portion
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 4 st grillspett
- 600 g fläskytterfilé
- 1 st röd paprika
- 1 st rödlök
- salt
- svartpeppar
- 4 st mjuka tunnbröd
- 250 g körsbärstomater
- 0.5 st romansallad
- 4 msk turkisk yoghurt 10%
Marinad
- 2 msk olivolja
- 2 msk honung
- 0.5 st citron, saft
- 1 tsk torkad rosmarin
- 1 klyfta vitlök
Gör så här
- Blötlägg grillpinnarna i vatten 30 minuter (om de är gjorda av trä).
- Skär köttet i stora kuber och paprikan i grova bitar. Skala och dela rödlöken i klyftor.
- Varva kött, paprika och rödlök på spetten.
- Blanda ihop en marinad med olivolja, honung, citronsaft, rosmarin och pressad vitlök. Pensla spetten med marinaden och låt marinera i rumstemperatur en timme.
- Salta och peppra spetten och lägg på grillen eller i en superhet panna cirka 8-10 minuter tills köttet är färdigt.
- Servera i tunnbröd tillsammans med tomater, sallad och en klick yoghurt.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Det funkar fint att woka kött och grönsaker också. Följ receptet men woka istället för att trä upp på spett och grilla. Vill du smaksätta yoghurten funkar det bra med t ex olika örter, vitlök eller sweet chili.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna