
Danskt rågbröd
Välj antal portioner:
2 bröd
Ingredienser
Dag 1
- 1.5 dl rågkross
- 1 dl solrosfrö
- 0.5 dl linfrö
- 1 msk salt
- 2 dl skållhett vatten
Dag 2
- 2 dl 37 gradigt vatten
- 50 g jäst
- 5 msk mörk sirap
- 3 dl grovt rågmjöl
- 2 dl vetemjöl
- smeten från dag 1
Gör så här
- Blanda allt till dag 1 och slå över skållhett vatten. Rör om och låt stå i rumstemperatur till nästa dag.
- Dag 2: Blanda vatten och jäst i en skål till en matberedare tills jästen löst sig. Rör i sirap, mjöl och blandningen från dag 1, arbeta i ca 20-25 min. Låt vila i bunken i 45 min. Häll ner i två smorda brödformar och jäs under duk i ca 40 min.
- Sätt ugnen på 225 grader. Sänkt till 180 när du sätter in bröden. Grädda dem i 50-60 min.
- Låt svalna på galler.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna