Danskt rågbrödDanskt rågbrödDanskt rågbrödCook Time: Yield: 2Ingredients:rågkrosssolrosfrölinfrösaltskållhett vatten37 gradigt vattenjästmörk sirapgrovt rågmjölvetemjölsmeten från dag 1Instructions:
  1. Blanda allt till dag 1 och slå över skållhett vatten. Rör om och låt stå i rumstemperatur till nästa dag.
  2. Dag 2: Blanda vatten och jäst i en skål till en matberedare tills jästen löst sig. Rör i sirap, mjöl och blandningen från dag 1, arbeta i ca 20-25 min. Låt vila i bunken i 45 min. Häll ner i två smorda brödformar och jäs under duk i ca 40 min.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Sänkt till 180 när du sätter in bröden. Grädda dem i 50-60 min.
  4. Låt svalna på galler.
Danskt rågbröd
recipe
City Gross
180 min

Danskt rågbröd

Välj antal portioner:

2 bröd
Mer info & villkor

Ingredienser

Dag 1

  • 1.5 dl rågkross
  • 1 dl solrosfrö
  • 0.5 dl linfrö
  • 1 msk salt
  • 2 dl skållhett vatten

Dag 2

  • 2 dl 37 gradigt vatten
  • 50 g jäst
  • 5 msk mörk sirap
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • smeten från dag 1

Gör så här

  1. Blanda allt till dag 1 och slå över skållhett vatten. Rör om och låt stå i rumstemperatur till nästa dag.
  2. Dag 2: Blanda vatten och jäst i en skål till en matberedare tills jästen löst sig. Rör i sirap, mjöl och blandningen från dag 1, arbeta i ca 20-25 min. Låt vila i bunken i 45 min. Häll ner i två smorda brödformar och jäs under duk i ca 40 min.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Sänkt till 180 när du sätter in bröden. Grädda dem i 50-60 min.
  4. Låt svalna på galler.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem