Grilla Fläskkött

Här hittar du vid vilken temperatur fläskkött är klart samt hur du bäst ska grilla fläskdetajer i sommar.

grilla fläskkött

Fläsk - en bit av det allra bästa på grillen

Vårt svenska butiksstyckade griskött håller en ypperlig kvalitet. Det är mört och saftigt, med fin smak. Vi har många fina styckdetaljer att välja på. De flesta passar extra bra att grilla i sommar. Fläskköttet är smakrikt i sig själv och funkar bra med bara peppar och salt. Men den som vill kan krydda det på en mängd goda vis med eldiga, örtiga, pikanta, söta eller syrliga smaker.

Handla hem färskt svenskt butiksstyckat kött

1. Griskind
Bräsera ca 1,5 timme för att bli mört och saftigt innan du grillar.
2. Karré
Marinera länge för att bli mört. Grilla till 80° C innertemperatur.
3. Kotlett
Smakrik och utmärkt att grilla. Grilla med ben kvar till 70° C innertemperatur.
4. Filé
Mager och mör. Grilla på hög värme, sedan låg under lock till 70° C innertemperatur.
5. Rostbiff
Putsa rostbiffen fri från hinnor, skiva i tunna bitar, marinera och grilla snabbt.
6. Ytterlår
Grilla länge på indirekt värme till 65-70° C innertemperatur. Skiva tunt och servera.
7. Innanlår
Goda skinkbiffar. Grilla på direkt värme till 65-70° C innertemperatur.

8. Fransyska
Marinera över natten. Grilla på indirekt värme till 63-70˚ C innertemperatur.
9. Sida
Grilla på indirekt värme ca 10-15 minuter. vänd ofta för ett knaprigt och gott resultat.
10. Revbensspjäll
Förkoka gärna och grilla med glaze. Tunna spjäll grillas ca 20 minuter på indirekt värme.
11. Bog
Mycket god att grilla hel på indirekt värme till 70-75° C innertemperatur.
12. Lägg
Marinera i ca sex timmar. Grilla på indirekt värme till 80° C innertemperatur.
13. Huvud*
Ovanlig detalj nu i Sverige. Passa till långkok.

*Även om det mesta går att grilla är just denna detalj inte särskild lämpad.

Svensk grillgris

Om du är sugen på något kul att grilla som också är otroligt mört kan vi rekommendera hel svensk grillgris. En styckdetalj som vi är ensamma om som svensk matbutikskedja. Helgrillad grillgris är perfekt bjudmat i sommar och en lagom stor utmaning för dig som älskar att grilla. Vi har rimmat och lättrökt grisen för att förkorta grilltiden och förhöja smaken.

Läs mer »

helgridad gris

Goda grillrecept med Fläskkött

Vi betalar 1 kr extra till bonden för varje kg färskt svenskt kött vi köper

För att kunna säkerställa att vi kan fortsätta ha färskt svenskt lamm- och griskött året runt, betalar vi minst 1 kr mer för varje kilo kött vi köper. Direkt till uppfödaren. Det gör vi för att kunna trygga utvecklingen och ge stöd åt svenska bönder. MEN - den där extra kronan per kilo betalar inte du för. Så hjälp oss bidra till att bevara den svenska produktionen!

Läs mer om Gris- & Lammkronan »

Gris & Lammkronan

Varnings ikonAnslutningsproblem