Grilla lammkött

Här hittar du tips på tid och temperatur på lammets olika styckningsdetaljer.

Lamm - tacksamt och gott att grilla!

Lammet är nog världens mest älskade kött. När det är fest och många människor samlas kring grillarna är det lammet som är medelpunkten, gärna helstekt. Lamm är ett fantastiskt gott och saftigt kött! Vi har många styckdetaljer som passar bra att lägga på grillen i sommar. Prova till exempel att grilla skivor av lammstek som du lagt i en god marinerad innan.

1. Hals och Rygg
Marmorerat och saftigt kött. Grilla skivor.
2. Kotlett/Ytterfilé
Mycket fint och festligt kött. Grillas med fördel till 60-65° C innertemperatur för rosa kött. Låt vila 10 minuter innan uppskärning.
3. Filé
Mört och gott kött. Grilla snabbt på direkt värme, sedan indirekt till 55-65° C innertemp.
4. Stek
Populärt, finmarmoretar och saftigt. Grilla skivor 3-4 min per sida.
5. Tunnbringa
Grilla på direkt värme för fast kött. Grilla snabbt på direkt värme, sedan indirekt för saftigt och mört kött. 58-70 ° C innertemp.

6. Bringa*
Passar bäst till långkok.
7. Bog*
Långkoksdel som ger djup smak till sky och ett sönderfallande kött.
8. Lägg
Smakrikt kött. Passar att långgrilla på indirekt värme ca 1,5 timme.
9. Huvud
Ovanlig styckdetalj i Sverige, går att grilla efter att ha kokats ca 1 timme.

*Även om det mesta går att grilla är just denna detalj inte särskild lämpad.

Vi betalar 1 kr extra till bonden för varje kg färskt svenskt lammkött vi köper

För att kunna säkerställa att vi kan fortsätta ha färskt svenskt lamm- och griskött året runt, betalar vi minst 1 kr mer för varje kilo kött vi köper. Direkt till uppfödaren. Det gör vi för att kunna trygga utvecklingen och ge stöd åt svenska bönder. MEN - den där extra kronan per kilo betalar inte du för. Så hjälp oss bidra till att bevara den svenska produktionen!

Läs mer om Gris- & Lammkronan här.

Varnings ikonAnslutningsproblem