Grilla nötkött

Här hittar du tips på hur du lyckas med nötdjurets olika styckningsdetaljer när det ska grillas.

Nötkött - när du vill grilla riktigt mört kött

Tillhör du en av alla dem som tycker att det är biff och inget annat som ska läggas på grillen? Vi förstår dig. Kött från nötkreatur har en oöverträffad fyllighet och djup i smaken.

Handla hem kött

1. Oxkind
Räkna att grilla en dag, men får en otroligt fin smak. För den ambitiösa grillaren.
2. Högrev
Sjud ca 2-3 timmar för att möra. Skär i skivor och grilla 3-4 minuter på var sida.
3. Entrecôte
Mört och marmorerat kött. Grilla hel eller i skivor till 55-70˚ C innertemperatur.
4. Ryggbiff
Mört och magert kött som går snabbt att grilla. Klart vid 55-70˚ C innertemperatur.
5. Filé
Bryn hastigt på grillen, sen indirekt värme till 55-70˚ C innertemperatur.
6. Rostbiff
Mört. Grillas hel på indirekt värme eller skivad på direkt. Klart vid 58-70˚ C innertemperatur.
7. Ytterlår*
Passar bäst som grytbitar.
8. Rulle*
Passar bäst att långkokas till gryta.

9. Innanlår
Ypperligt grillkött. Går både att snabbgrilla utan lock och långgrilla med lock. Klart vid 65-70˚ C innertemperatur.
10. Fransyska*
Mager köttdetalj, populär som stek.
11. Kållapp
Grillas hel på indirekt värme för att bli riktigt mör till 58-68˚ C innertemperatur. Skiva tunt tvärs över muskelfibrerna.
12. Bringa
Bringa med ben kvar är ett mycket smakrikt kött som grillas länge på låg värme, till 85-90˚ C innertemperatur. Vanligt i USA.
13. Bog*
Lämpar sig bäst som långkok.
14. Lägg*
Lämpar sig bäst som långkok.
15. Hals*
Lämpar sig bäst som färs.

*Även om det mesta går att grilla är just denna detalj inte särskilt lämpad.

Varnings ikonAnslutningsproblem