Just nu visas inte korrekt pris på en del av våra kampanjvaror, felsökning pågår. Lägger du en kampanjvara i varukorgen får du korrekt pris. Kontakta kundservice för frågor på tel. 0771 – 23 24 25 eller på mail: kundservice@citygross.se

Grilla grönsaker

Hur grillar man grönsaker bäst? Det är en fråga som du får svar på här. Lär dig allt om hur du grillar olika grönsaker på rätt sätt för att få fram de bästa smakerna. Här får du tips på hur du grillar sparris, chili, blomkål, majs, kål – ja en massa goda grönsaker som du kan lägga på grillen.

Grilla citron

Ett av de godaste tillbehören till en grillmiddag är utan tvekan grillad citron. Dela på hälften och lägg citronen med snittytan nedåt direkt på grillen. Ju längre tid på grillen desto sötare smak.

Grilla sparris

Nygrillad sparris sätter verkligen smak på försommaren! Enkelt att grilla också. Börja med att skära av cirka 1 cm av stjälkarna, pensla sedan sparrisen med olja och grilla cirka två minuter. Tips! Rostade pinjenötter är goda att ha på.

Grilla aubergine

För att få riktigt god aubergine på grillen så skär dem först i cirka 1 cm tjocka skivor. Salta skivorna och låt dem stå i cirka en timme. Pensla med olivolja med vitlök i, hellre för mycket än för lite, och grilla på direkt värme.

Grilla chili

Har du testat att grilla chili någon gång? Spanska tapasfavoriten pimientos de padron, den starka paprikasorten, passar perfekt på grillen. Den behöver bara marineras i lite olja och örter innan de läggs på grillen för att bli grillfestens hetaste stjärna! Leta också efter den japanska chilin shishito som är frisk och mild i smaken. Tillaga ca 10 min på grillen med olja och salt, eller varför inte testa att sautera i soja och miso.

Grillad shishito - japansk chili
Grillad shishito - Japansk chili

Grilla padron
Grilla padron

Grilla squash

Squash går utmärkt att lägga på grillen. Antingen som delad på längden eller som skivor. Trä också på grillspett med andra grönsaker om du vill. Det räcker med att pensla squashen med olja, salt och peppar och grilla på direkt värme.

Grilla blomkål

Visst går det finfint att grilla blomkål! Ge den mycket plats på grillen och dela den i skivor som liknar träd. Pensla skivorna med olja och lägg dem på aluminiumfolie på gallret, mest för att de inte ska trilla ned.

Grilla tomater

Grillade tomater är fantastiskt gott! Godaste blir de om de grillas långsamt så smaken utvecklas ordentligt. Lägg tomaterna ytterst på grillen och grilla på indirekt värme cirka 10 minuter. Tänk på att vända dem ofta. Körsbärstomater kan grillas hela och stora tomater blir godast om de halveras.

Grilla paprika

Grillad paprika

Paprika ger inte bara en färgglad grillning. Gott är det också! Du kan välja att grilla vanlig paprika eller snackpaprika. Halvera paprikorna och ta bort kärnorna innan grillning. Tack vare snackpaprikans tunna skal är den perfekt att lägga på grillen. Tillaga ca 10 min på grillen med olja och salt, eller 20 min i ugnen på ca 220°C.

Grilla majs

En av de mest klassiska grönsakerna att grilla är utan tvekan majs. Hur får du då de perfekt grillade majskolvarna? Passa på när färsk majs finns i butik och grilla med bladen på, då bränns inte kornen lika lätt. Sedan serverar du med salt och smör.

Grilla romansallad

Önskar du mer grönt på grillen så ska du välja romansallad. Det är den enda salladen som blir riktigt god på grillen. Halvera den, pensla med olja och sedan på med salt och peppar. Grilla i 2–3 minuter till salladsbladen är mjuka.

Grilla kål

Har du inte upptäckt grillad kål så är det verkligen dags! Ta aluminiumfolie, lägg i delad vitkål, rödkål, savojkål eller spetskål, pensla med olja, krydda med salt och peppar och grilla på direkt värme tills de är mjuka. Otroligt gott som tillbehör!

Grilla svamp

grilla svamp

Svamp är verkligen grillvänligt! Med fördel kan du marinera champinjoner i en plastpåse med lite olja, utvalda kryddor och örter innan grillning. Portabello kan du lägga direkt på grillen. Fylld dem gärna med mozzarella eller annan ost. Visste du att det finns fler sorter som är utmärkta att lägga på grillen? Här är tre svampar som du måste prova under sommargrillningen:

  • King Oyster är populär i Sydeuropa och stora delar av Asien med nötig och fyllig smak. Perfekt som substitut för köttet på grillen.
  • Shiitake är en smakfull svamp som du med fördel kan trä på spett och pensla med olja innan du grillar.
  • Enoki är en vanlig svamp i Japan och Kina med god och mild smak som passar till det mesta. Grillas med fördel ca 10 minuter i foliepaket.

Grönsaker till grillen

Våra godaste grillrecept med grönsaker och frukter

Inspireras av massor av härliga recept på grillade grönsaker och frukter. Se våra förslag nedan och klicka dig vidare för ännu mer matglädje.

Smarriga röror till grillkvällen!

Vad sägs om en härligt krämig mojo rojo, med smak av söt grillad paprika? Eller en sötstark mix av bulgur, chili, citron och tranbär? Eller en klassisk färgstark picklad rödlök med smak av sött och syrligt? Låt det väl smaka!

Krydda till grillkvällen!

Våra smakrika frilandsodlade örter paketeras nu i en ny smart förpackning som förlänger hålbarheten. Det tycker vi är förpackat smart!

Nyheter med riv!

Underlätta sommartillsällningarna med färdigrivna eller färdigstrimlade grönsaker, perfekt för snabba middagar.

Varnings ikonAnslutningsproblem