Välkommen ombord på M/S City Gross, det här är din kapten som talar. Vi kommer nu att ge oss ut på en smakseglats jorden runt, eller ska vi kalla det en flygtur för smaklökarna, eller varför inte en kulinarisk upptäcktsfärd. På denna resa kommer vi bland annat att göra stopp i Chile, Ryssland och Sverige. Så spänn fast säkerhetsbältet, lossa ankaret, fäll upp stolsryggen, för nu bär det av!

Välkommen och låt det väl smaka!

Första stopp – England!

Nu lägger vi till någonstans längs engelska kusten för att äta det populära pubsnack och picknicktilltugg Scotch Eggs. Namnet till trots kommer rätten faktiskt från England.

LAGA SCOTCH EGGS

Upptäck Rysslands landsbygd

Vi tar oss vidare med båt upp från Turkiet, via Svarta havet in i Ryssland. Ett stort land, med en fantastiskt varierad matkultur. För att få smaka på dessa matiga bakverk med potatistopping får vi ta oss bort från de stora städerna och ut på landet. Priyatnogo appetita!

LAGA SHANESHKY

Söndag på Sicilien

Det är söndag på Sicilien och igår festade vi på en krämig risotto. Resterna står i kylen och bara väntar på att bli söndagens mat. När du står och förbereder söndagsmiddagen tittar du ut över apelsinlunden och inser att det ju är den frukten som gett namn åt dagens rätt – arancini.

LAGA ARANCINI SICILIANI

Storstadsweekend i Chile

Resan fortsätter och vi tar oss ut från Medelhavet, över Atlanten och landar i Chile. Efter att ha spenderat tid på landsbygd och i små fiskebyar letar vi oss nu ut på Santiagos myllrande gator för att hitta en completo-försäljare. Vandrandes ner för La Alameda ser du äntligen det du letar efter, någon som tillagar dessa korvar toppade med avokado – en av Chiles mest populära street food.

LAGA COMPLETO MED PEBRE-SALSA

Recept från vår matresa

På besök i Peru

Vi fortsätter norrut från Chile till Peru. Efter att ha vandrat och imponerats av landets fantastiska natur stöter du på en förbipasserande som vill bjuda dig på landets nationalrätt, ceviche. Dags att skynda sig hem och ta på sig finkläderna, för ikväll blir det en matfest på peruanska.

LAGA CEVICHE MED LAX OCH MANGO

Skogsutflykt i Västerbotten

Nu befinner vi oss mitt i ett svenskt lingonsnår. Det doftar friskt från den imponerande barrskogen. Under en avbruten gren ser du det du letat efter – skogens guld, kantareller. Nu kan du inte vänta på att komma hem för att fixa lunch, innan resan fortsätter vidare på nya okända äventyr.

LAGA KANTARELLRULLE

Varnings ikonAnslutningsproblem