Just nu visas inte korrekt pris på en del av våra kampanjvaror, felsökning pågår. Lägger du en kampanjvara i varukorgen får du korrekt pris. Kontakta kundservice för frågor på tel. 0771 – 23 24 25 eller på mail: kundservice@citygross.se

Vi har letat över hela världen efter recept som smakar hemma, recept som känns lika välbekanta i Gambia eller Libanon som kalops gör i Sverige, recept som helt enkelt är husman.

Vi hoppas du kommer hitta nya favoriter, gamla favoriter, eller minnen från ditt barndoms kök.

Smaklig spis!

GÖR DIN EGEN GHEE

Smält smören och låt puttra ca två timmar i en tjockbottnad kastrull utan lock på låg värme. Skumma av smöret under tiden utan att röra om. Det är färdigt när proteinresterna i botten är mörkbrunt, använder du en termometer ska den uppnå 118 grader.

Låt svalna av lite och sila upp i en väl rengjord glasburk. Ghee håller sig ca två månader i kyl.

LAGA INDISKT MED GHEE

HEMMAGJORD NOOMI BASRAH

Torkad lime, eller noomi basrah som det också heter, är vanligt förekommande i bland annat irakisk mat och ger en sur och något rökig smak. För att göra noomi basrah kokar du lime i saltat vatten och låten den sen torka i solen till insidan blir svart.

LAGA IRAKISK BIRYANI

Hela världens husmansrecept

GÖR DINA EGNA KRYDDBLANDNINGAR

Ras Al Hanout - blanda malen ingefära, gurkmeja, saffran, manel kanel, malen kardemumma, malen kryddpeppar, malen muskot, malen kryddnejlika och malen koriander.

Köfte - Blanda spiskummin, paprikapulver, chiliflakes, oregano och mynta.

Biryani - Blanda kanel, gurkmeja, kryddnejlika, svartpeppar, spiskummin, kardemumma och kryddpeppar.

LAGA TURKISKA KÖFTEBIFFAR

Varnings ikonAnslutningsproblem