Höstgrytor - recept & inspiration

Våra 10 bästa höstgrytor

Nu är det dags att låta grytorna puttra på spisen! Hösten bjuder verkligen in till härliga och mustiga höstgrytor. Vad sägs om en älggryta med svamp och lingon eller en pumpagryta med gräslök? Här finns 10 recept på det som smakar allra bäst just nu. Så börja planera nästa grytutmaning.

gryta_1_1000x500.jpgGryta med björnbär & svampgul_pil.jpgEn höstig gryta du inte vill missa är denna gryta med nötkött, björnbär och kantareller. Det är som att du har höstens allra bästa smaker i en och samma gryta!

gryta_2_1000x500.jpgÄlggryta med svamp & lingongul_pil.jpgOm det är en riktig höstgryta med kantareller du letar efter och som dessutom innehåller skogens alla skatter så kan du sluta leta nu. Denna fantastiska älggryta har allt du önskar dig!

gryta_3_1000x500.jpgPumpagryta med gräslökgul_pil.jpgEn vegetarisk höstgryta med pumpa passar ypperligt bra en ruggig höstkväll. I denna gryta hittar du godsaker som gräslök, paprika, tomater och kidneybönor. Riktigt gott!

Kycklinggryta_med_rosmarin_&_äpple_höstgryta_844x422Kycklinggryta med rosmarin & äpplegul_pil.jpgFår det lov att vara en höstgryta med kyckling, rosmarin och äpple till helgen? I denna gryta steker du kycklingklubbor som senare ska ner i grytan igen. Så himla gott!

gryta_5_1000x500.jpgFiskgryta med dill och rotfruktergul_pil.jpgÄr det dags för en god höstgryta med fisk idag? Då ska du slänga ett öga på denna läckra gryta med lax, dill, soltorkade tomater och rotfrukter. Passar perfekt en höstig dag.

blockbild_höstgryta_844x422_Kalops på högrev med rostad rödbetssallad.jpgKalops på högrev med rostad rödbetssalladgul_pil.jpgVisst är en höstgryta på högrev något alldeles speciellt? Den heligaste av de heliga är utan tvekan vår svenska kalops! Låt den gärna puttra länge och servera med en rostad rödbetssallad. Husman när den är som allra bäst.

Klassisk_köttgryta_med_rotsaker_sidfläsk_höstgrytaKlassisk köttgryta med rotsaker & sidfläskgul_pil.jpg

När du vill servera en redig köttgryta så är det denna du ska sätta högst på listan. Med säsongens goda rotsaker, vin, sidfläsk, grädde, fläskkött och kryddor så seglar den snabbt upp som favorithöstgrytan.

blockbild_höstgryta_844x422_Mustig indisk linsgryta.jpgMustig indisk linsgrytagul_pil.jpgPrecis som namnet på receptet lyder så är detta en av de mustigaste vegetariska grytorna du kan göra i höst. Med mycket chili, kokosmjölk, kryddor och annat gott ryms i denna indiska gryta. Prova!

blockbild_höstgryta_844x422_Laksa.jpgLaksa, malaysisk soppa med tofu eller kycklinggul_pil.jpgVi låter denna malaysiska nudelsoppa slinka in bland grytorna för den värmer ända in i själen! Inte konstigt att den blivit så populär när den innehåller en helt fantastisk buljong på olika kryddor. Du kan själv välja om du vill göra den med kyckling eller tofu.

blockbild_höstgryta_844x422_Hot pot.jpgHot potgul_pil.jpgKänner du för att samla hela familjen eller vännerna för en magisk grytafton? Då ska du bjuda på en kinesisk hot pot! Själva grejen är att alla samlas vid en och samma gryta som står i mitten av bordet på en kokplatta. Sedan är det fritt fram att göra den vegansk eller med kött. Huvudsaken är att buljongen är stark och het och den äts tillsammans.

Varnings ikonAnslutningsproblem