Griljera julskinka

Griljera julskinka på bästa sätt

Gör en traditionell griljering till julskinkan. För att få den saftig och god så kan ta del av våra bästa tips här nedan. En enkel griljering innehåller ägg, senap och ströbröd – mer än så behöver du inte. Så sätt igång ugnen och börja griljera.

Så griljerar du din julskinka

Så griljerar du din julskinka

För att få en saftig och god julskinka att duka fram på julbordet finns det några enkla knep. Några fingervisningar brukar vara hur tjock griljering du vill ha och hur du vill göra med fläsksvålen. Du kan låta den sitta kvar och skära ett mönster, lägga den under och eller ta bort den helt.

En bra och god griljering:

  • Färdigkokt eller rimmad skinka, vad du än föredrar.
  • Värm ugnen till 275 grader.
  • Välj den senap du gillar. Oftast är en blandning av skånsk senap, vanlig mild och dijonsenap godast (cirka en matsked av varje till 3 kg skinka)
  • Blanda ägg, senap, och ströbröd till en röra. Här kan du bestämma tjockleken på griljeringen.
  • Det går lika bra med panko som ströbröd.
  • Griljera i ugn cirka 10 minuter eller tills griljeringen fått färg.

God jul!

Bästa recepten på julskinka

Svinngoda recept på det som blir över

Varnings ikonAnslutningsproblem