
Fläskpannkaka & vitkålssallad med lingonvinägrett
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 3.5 dl vetemjöl
- 7 dl mjölk
- 6 st ägg
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 280 g bacon
- 2 msk rårörda lingon
- 2 msk rapsolja
- 1.5 msk vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- 400 g vitkål
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa ut mjöl i hälften av mjölken i en bunke så att alla klumpar försvinner. Tillsätt resten av mjölken. Vispa ner ägg och tillsätt salt och vitpeppar.
- Strimla bacon och stek i en stekpanna , lägg i en ugnsfast form. Häll över pannkakssmeten och grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.
- Vispa ihop lingon, olja, vinäger, salt och peppar i en stor skål. Finstrimla vitkål. Blanda med vinägretten.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Servera gärna lite lingon till din ugnspannkaka.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna