
Gulaschgryta
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 300 g morötter
- 0.5 st gul lök
- smör
- 1 klyfta vitlök
- 400 g blandfärs
- 2 msk tomatpuré
- 1.5 msk kalvfond
- 390 g passerad tomat
- 2.5 dl vatten
- 3 krm kummin
- 1 tsk paprikapulver
- salt
- svartpeppar
- 35 g ruccola
Gör så här
- Tvätta och tärna potatisen. Skala och skiva morötterna. Skala och skiva löken.
- Stek potatis, morötter och lök i smör i en tjockbottnad gryta utan att potatisen tar färg. Skala och pressa i vitlök.
- Stek samtidigt färsen i en stekpanna tills den är helt genomstekt och har fått färg. Rör ner färsen i grytan.
- Rör i tomatpuré, fond, passerad tomat och vatten. Smaksätt med mortlad kummin, paprikapulver, salt och peppar. Låt grytan sjuda under lock i ca 20 min.
- Servera med grytan toppad med rucola.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna