Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Texmex soppa med tonfiskquesadillas & krisp brödTexmex soppa med tonfiskquesadillas & krisp brödTexmex soppa med tonfiskquesadillas & krisp brödCook Time: Yield: 4Ingredients:gul lökvitlökpaprikapulverspiskumminchilipulversmörkrossad tomatvattenkalvfondvita bönor i tomatsåssaltsvartpeppartortillabrödrapsoljaflingsaltrödlöktonfiskmajonnäsriven ostrostad lökInstructions:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och hacka gul lök och vitlök. Stek i ett par minuter tillsammans med paprikapulver, spiskummin, chilipulver i en gryta med smör. Rör i krossad tomat, vatten och fond. Sjud i ca 15 min, rör sen i bönorna med såsen och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär hälften av tortillabröden i trianglar, häll raps/matolja och salt över och blanda runt så att allt täcks. Lägg tortillatrianglarna på plåten och tillaga i ugnen i ca 5 min tills de är krispiga.
  4. Skala och hacka löken, spara hälften till att toppa soppan med.
  5. Rör samman lök med avrunnen tonfisk, majonnäs och ost. Bred ut på 2 av bröden och lägg på den andra två som lock. Stek i en stekpanna tills osten smält.
  6. Servera soppan med hackad rödlök och rostad lök.
Texmex soppa med tonfiskquesadillas & krisp bröd
recipe
35 min

Texmex soppa med tonfiskquesadillas & krisp bröd

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 0.5 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • smör
  • 780 g krossad tomat
  • 6 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 415 g vita bönor i tomatsås
  • salt
  • svartpeppar
  • 8 st tortillabröd
  • rapsolja
  • flingsalt
  • 0.5 st rödlök
  • 120 g tonfisk
  • 0.5 dl majonnäs
  • 75 g riven ost
  • 75 g rostad lök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och hacka gul lök och vitlök. Stek i ett par minuter tillsammans med paprikapulver, spiskummin, chilipulver i en gryta med smör. Rör i krossad tomat, vatten och fond. Sjud i ca 15 min, rör sen i bönorna med såsen och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär hälften av tortillabröden i trianglar, häll raps/matolja och salt över och blanda runt så att allt täcks. Lägg tortillatrianglarna på plåten och tillaga i ugnen i ca 5 min tills de är krispiga.
  4. Skala och hacka löken, spara hälften till att toppa soppan med.
  5. Rör samman lök med avrunnen tonfisk, majonnäs och ost. Bred ut på 2 av bröden och lägg på den andra två som lock. Stek i en stekpanna tills osten smält.
  6. Servera soppan med hackad rödlök och rostad lök.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem