
Torskgryta med nudlar
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 2 st morötter
- 1 st schalottenlök
- 1 bit färsk ingefära
- 1 förp pak choi
- 1.5 msk fiskfond
- 1 burk lätt kokosmjölk
- 2 dl vatten
- 2 tsk curry
- 1 tsk malen chili ancho
- 500 g torsk
- 250 g äggnudlar
Gör så här
- Skiva morötter tunt. Skala och hacka schalottenlök. Stek i olja i en gryta tills det blivit lite mjukt.
- Skala och riv ingefära. Skär pak choi några gånger på längden. Lägg det i grytan med lök och morötter och tillsätt fond, kokosmjölk, vatten, curry och chili ancho. Lägg på ett lock så att pak choien mjuknar snabbare och sjunker ner i såsen. Låt allt koka upp.
- Skär torsken i bitar. Lägg torsken i grytan när du tycker att morötterna börjar bli lagom mjuka. Låt sjuda några minuter tills fisken är färdig.
- Koka under tiden nudlar enligt anvisning på förpackningen. Servera till torskgrytan. SmartPoints/portion: Grön plan:12 Blå plan:11 Lila plan:11
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Chili ancho är en mild och fruktig chili, men det funkar även fint med vanligt chilipulver men då kan du behöva minska mängden något.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna