
Fiskgratäng med dill och citron
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 500 g torsk
- salt
- svartpeppar
- 0.5 ask körsbärstomater
- 2.5 dl matlagningsgrädde 4%
- 1 förp färsk dill
- 1 msk chilisås
- 0.5 st citron
- 1.5 msk hummerfond
Rödkålssallad
- 200 g rödkål
- 1 msk balsamvinäger
- 1 tsk olivolja
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Koka potatisen.
- Lägg fisken i en ugnsform. Krydda med salt och peppar.
- Halvera tomaterna och fördela runt fisken.
- Rör ihop matlagningsbas, hackad dill, chilisås, citronsaft och fond. Smaka ev av med salt och peppar. Häll såsen över fisken. Ställ in i ugn i ca 20 minuter.
- Strimla rödkål. Blanda balsamvinäger med olivolja, salt och peppar. Krama in vinägretten i kålen.
- Servera fiskgratängen med potatis och kålsallad. SmartPoints/portion: Grön plan:7 Blå plan:7 Lila plan:2
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Vill du piffa kålsalladen ytterligare är det gott att lägga i apelsinbitar och färsk persilja. Använder du inte all dill kan du frysa resten. Du som följer WW ViktVäktarnas gröna plan och har matkassen för 2 personer behöver lägga till 1 SmartPoints per portion. Detta beror på fiskens vikt.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna