
Kryddstark laxgryta
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 2 dl ris
- 1 st gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 250 g morötter
- 2 tsk flytande margarin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk dragon torkad
- 1 tsk torkad oregano
- 2 krm cayennepeppar
- 1 förp krossade tomater
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 0.5 tsk socker
- salt
- svartpeppar
- 500 g laxfilé
Gör så här
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och hacka lök och vitlök. Skär morötterna i tunna skivor.
- Hetta upp margarin och fräs paprikapulver, dragon, oregano och cayennepeppar några sekunder. Lägg i lök, vitlök och morötter och stek några minuter.
- Tillsätt krossade tomater och buljongtärning, låt puttra 3-4 minuter. Smaka av med socker, salt och svartpeppar.
- Ta bort skinnet från laxen och skär laxen i 2 cm kuber.
- Lägg i laxbitarna och låt sjuda några minuter tills de är precis klara. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris. SmartPoints/portion: Grön plan:11 Blå plan:5 Lila plan:5
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Det går också fint att grovriva morötterna. Vill du runda av smaken på laxgrytan kan du tillsätta en klick fraiche. Om du väljer fullkornsris kan du som följer Lila plan dra av 4 SmartPoints per portion. Du som följer WW ViktVäktarnas gröna plan och har matkassen för 2 personer behöver lägga till 1 SmartPoints per portion. Detta beror på fiskens vikt.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna