
Mexikansk kyckling i tacoskal
10-13
PersonligaPoints per portion
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 550 g minutkyckling, strimlad
- 2 tsk flytande margarin
- 0.5 tsk spiskummin
- salt
- svartpeppar
- 2 tsk honung
Bönröra
- 1 klyfta vitlök
- 2 krm chiliflakes
- 0.5 tsk spiskummin
- 1 tsk rapsolja
- 1 förp svarta bönor
- 2 msk tomatpuré
- salt
- 0.5 st romansallad
- 250 g körsbärstomater
- 8 st taco tubs
- 2 dl matyoghurt 8%
Gör så här
- Stek strimlad kyckling i margarin och krydda med spiskummin, salt och peppar. Ringla över honung så att kycklingen karamelliseras lite.
- Gör bönröran: Finhacka vitlök och fräs tillsammans med chili flakes och spiskummin i olja i en stekpanna. Mosa sköljda och avrunna bönor med en potatisstöt eller gaffel. Rör i tomatpurén och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och ev en nypa socker.
- Lägg sallad, kyckling, bönröra och halverade tomater i tacoskalen. Toppa med yoghurt.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Var försiktig med chili flakes om du inte vill ha det så starkt. Avokado passar också bra till och likaså färsk koriander.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna