SkinklasagneSkinklasagneSkinklasagneCook Time: Yield: 2Ingredients:auberginegul lökolivoljasaltsvartpepparkrossade tomatertomatpurévattengrönsaksbuljongtärningsockeroreganofärska lasagneplattorrökt skinkatomaterriven ost 24%Instructions:
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär aubergine i mindre bitar. Hacka löken grovt. Fräs grönsakerna i olja och krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärning och låt det puttra samman till en röra. Smaka av med salt, peppar, socker, oregano och ev andra örtkryddor.
  4. Lägg ner skinkan i grönsaksröran. Varva röra och lasagneplattor i en ugnsform. Börja och avsluta med grönsaksröra.
  5. Skiva tomater och lägg överst i formen. Strö på riven ost och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Håll koll och lägg ev på folie sista 10 minuterna.
Skinklasagne
recipe
WW ViktVäktarna
60 min

Skinklasagne

9

PersonligaPoints per portion

Välj antal portioner:

2 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 0.5 st aubergine
  • 0.5 st gul lök
  • 1 tsk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 förp krossade tomater
  • 1.5 msk tomatpuré
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 msk oregano
  • 100 g färska lasagneplattor
  • 180 g rökt skinka
  • 1 st tomater
  • 37.5 g riven ost 24%

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär aubergine i mindre bitar. Hacka löken grovt. Fräs grönsakerna i olja och krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten och buljongtärning och låt det puttra samman till en röra. Smaka av med salt, peppar, socker, oregano och ev andra örtkryddor.
  4. Lägg ner skinkan i grönsaksröran. Varva röra och lasagneplattor i en ugnsform. Börja och avsluta med grönsaksröra.
  5. Skiva tomater och lägg överst i formen. Strö på riven ost och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Håll koll och lägg ev på folie sista 10 minuterna.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
För en hetare lasagne krydda med vitlök, sambal oelek och paprikapulver. Överbliven ost funkar fint att frysa.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem