Blomkålssoppa med wrapBlomkålssoppa med wrapBlomkålssoppa med wrapCook Time: Yield: 4Ingredients:gul lökvitlöksklyftabakpotatisjordärtskockablomkålolivolja till stekningvattengrönsaksfondcrème fraichesaltsvartpepparavokadorödlökvitlöksklyftalinserärtskottolivoljavitvinsvinägersaltsambal oelektortillabrödspenatInstructions:1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Finhacka lök och vitlök. Skala och tärna potatis och jordärtskocka. Dela blomkålen i buketter. Hetta upp en stor kastrull med olivolja, tillsätt lök, vitlök, jordärtskocka och blomkålen. Fräs i några minuter.
3. Tillsätt vatten och fond, låt sjuda i ca 20 min tills allt är mjukt.
4. Mixa soppan slät och rör i crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
5. Tärna avokado, skala och hacka löken fint, skala och pressa vitlök. Blanda i en skål tillsammans med avrunna linser, ärtskott, olja och vinäger. Smaka av med salt och sambal oelek. Gör wraps av röran i tortillabröd.
6. Servera soppan toppad med strimlad spenat.

Blomkålssoppa med wrap
recipe
City Gross
45 min

Blomkålssoppa med wrap

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st bakpotatis
  • 500 g jordärtskocka
  • 1 st blomkål
  • olivolja till stekning
  • 10 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 2 dl crème fraiche
  • salt
  • svartpeppar

Wrap

  • 1 st avokado
  • 1 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 230 g linser
  • 100 g ärtskott
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 8 st tortillabröd
  • 35 g spenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Finhacka lök och vitlök. Skala och tärna potatis och jordärtskocka. Dela blomkålen i buketter. Hetta upp en stor kastrull med olivolja, tillsätt lök, vitlök, jordärtskocka och blomkålen. Fräs i några minuter.
  3. Tillsätt vatten och fond, låt sjuda i ca 20 min tills allt är mjukt.
  4. Mixa soppan slät och rör i crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
  5. Tärna avokado, skala och hacka löken fint, skala och pressa vitlök. Blanda i en skål tillsammans med avrunna linser, ärtskott, olja och vinäger. Smaka av med salt och sambal oelek. Gör wraps av röran i tortillabröd.
  6. Servera soppan toppad med strimlad spenat.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Vill du ge soppan lite extra smak? Prova att rosta blomålen i ugnen på 225 grader i ca 15 min innan den hamnar i grytan tillsammans med den kokta potatisen och jordärtskockan. Mums!

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem