
Kyckling med soltorkade tomater och oliver
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 2 dl ris
- 2 tsk olivolja
- 600 g kycklingfilé
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 dl vatten
- 2.5 dl matlagningsgrädde 4%
- 1 msk kycklingfond
- 0.5 förp soltorkade tomater i olja
- 0.5 tsk torkad rosmarin
- 1 msk torkad basilika
- 0.5 tsk sambal oelek
- 0.5 förp svarta oliver
- 0.5 st romansallad
Gör så här
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Hetta upp olja i en stekpanna med lock. Bryn kycklingfiléerna runt om tills de får fin färg, krydda med salt och peppar.
- Häll på vatten, matlagningsbas och fond.
- Skär avrunna soltorkade tomater i strimlor och lägg ner i pannan. Tillsätt rosmarin, basilika och sambal oelek och låt puttra på svag värme under lock ca 15 minuter.
- Blanda ner skivade oliver. Servera med ris och sallad. SmartPoints/portion: Grön plan:9 Blå plan:8 Lila plan:8
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Vill du hellre skära kycklingen i skivor eller strimlor innan du bryner den går det lika bra. Om du väljer fullkornsris kan du som följer Lila plan dra av 4 SmartPoints per portion. Det passar också bra att byta ut ris mot pressad potatis.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna