
Torsk med tomat- och vitosttäcke
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 500 g torsk
- salt
- svartpeppar
- 250 g champinjoner
- 1 st schalottenlök
- 0.5 burk soltorkade tomater i olja
- 2 tsk olivolja
- 0.5 förp vitost 10%
- 0.5 st romansallad
Potatismos
- 1 kg potatis
- 1 dl mjölk 0,5%
- 1 tsk flytande margarin
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
- Skala och koka potatis till moset. Lägg fisken i en ugnsfast form. Salta och peppra.
- Skiva svamp tunt. Hacka lök och soltorkade tomater. Fräs svamp, lök och tomater i olja ett par minuter. Smula i vitosten. Smaka av med salt och fördela det på fisken och ställ in i ugn ca 15 minuter eller tills fisken är klar.
- Häll av vattnet från potatisen och stöt potatisen tillsammans med mjölk och margarin till ett mos. Salta och peppra efter smak.
- Servera fisken med potatismos och sallad. SmartPoints/portion: Grön plan:10 Blå plan:9 Lila plan:4
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Spara lite av potatisvattnet för att spä moset med.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna