
Chili- och limelax
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 2 dl ris
- 2 st lime
- 500 g lax
- 0.5 tsk torkad ingefära
- 2 msk sweet chilisås
- 2 dl matyoghurt
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk honung
- 1 påse sallad
- 250 g körsbärstomater
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Skär limen i tunna skivor.
- Dela laxen i 4 bitar och lägg i en ugnsform med skinnsidan nedåt. Krydda med ingefära och salt och pensla på sweet chili. Lägg på limeskivorna. Tillaga i ugn ca 12-15 minuter.
- Blanda yoghurt med pressad vitlök. Smaka av med honung och ev salt och peppar.
- Servera laxen med ris, sallad, tomater och yoghurtsåsen. SmartPoints/portion: Grön plan:13 Blå plan:8 Lila plan:8
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Det är gott att vända ner rostade sesamfrön i riset. Om du väljer fullkornsris kan du som följer Lila plan dra av 5 SmartPoints per portion. Du som följer WW ViktVäktarnas gröna plan och har matkassen för 2 personer behöver lägga till 1 SmartPoints per portion. Detta beror på fiskens vikt.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna