Parmesanbakad lax med mosParmesanbakad lax med mosParmesanbakad lax med mosCook Time: Yield: 4Ingredients:potatismjölksaltvitpepparlaxsaltsvartpepparmatlagningsgrädderiven lagrad hårdostkörsbärstomaterromansalladgurkaInstructions:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och koka potatisen mjuk.
  3. Lägg laxen i en ugnsfast form, krydda den med salt och peppar.
  4. Rör samman grädde med riven ost, häll över laxen och laga i ugn ca 15-20 min.
  5. Dela tomater, strimla sallad och strimla gurkan. Blanda i en skål.
  6. Gör mos genom att mosa/vispa samman potatisen med mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera.
Parmesanbakad lax med mos
recipe
City Gross
35 min

Parmesanbakad lax med mos

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • 500 g lax
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 100 g riven lagrad hårdost
  • 125 g körsbärstomater
  • 0.5 st romansallad
  • 0.5 st gurka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och koka potatisen mjuk.
  3. Lägg laxen i en ugnsfast form, krydda den med salt och peppar.
  4. Rör samman grädde med riven ost, häll över laxen och laga i ugn ca 15-20 min.
  5. Dela tomater, strimla sallad och strimla gurkan. Blanda i en skål.
  6. Gör mos genom att mosa/vispa samman potatisen med mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Vuxentips.Är du sugen på att sätta extra smak på moset? Spara en del av parmesanen och smaksätt moset med den. Eller varför inte dragon eller persillade?

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem