Böntacos med pico de gallo och rostad chilimajsBöntacos med pico de gallo och rostad chilimajsBöntacos med pico de gallo och rostad chilimajsCook Time: Yield: 4Ingredients:gul lökrapsoljavitlöktomatpurékrossade tomatersaltspiskumminchilipulverpaprikapulvertorkad oreganokonserverade svarta bönorvalnötterkörsbärstomaterrödlökröd chilivitlöklimekoriandermajschilipulvertortillabröd mediumInstructions:
  1. Skala och hacka gul lök. Hetta upp olja i en panna och stek löken glansig några minuter.
  2. Pressa ner vitlök och tillsätt tomatpuré, låt fräsa med kort. Tillsätt krossade tomater, salt, spiskummin, chilipulver, paprikapulver och oregano och låt puttra utan lock tills det reducerats till nästan hälften.
  3. Blanda ner sköljda och avrunna bönor och grovt hackade valnötter.
  4. Dela tomater i kvartar. Skala och finhacka rödlök. Skiva chili tunt. Blanda ihop allt och pressa ner vitlök och lime. Blanda ner hackad koriander.
  5. Låt majsen rinna av och rosta i en torr, het panna några minuter. Strö över chilipulver.
  6. Fyll tortillabröd med bönröran, pico de gallo och majs.
Böntacos med pico de gallo och rostad chilimajs
recipe
WW ViktVäktarna
35 min

Böntacos med pico de gallo och rostad chilimajs

7-12

PersonligaPoints per portion

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Bönröra

  • 1 st gul lök
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 förp krossade tomater
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 msk chilipulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk torkad oregano
  • 2 förp konserverade svarta bönor
  • 50 g valnötter

Pico De Gallo

  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st röd chili
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 st lime
  • 1 kruka koriander

Rostad Chilimajs

  • 1 burk majs
  • chilipulver
  • 4 st tortillabröd medium

Gör så här

  1. Skala och hacka gul lök. Hetta upp olja i en panna och stek löken glansig några minuter.
  2. Pressa ner vitlök och tillsätt tomatpuré, låt fräsa med kort. Tillsätt krossade tomater, salt, spiskummin, chilipulver, paprikapulver och oregano och låt puttra utan lock tills det reducerats till nästan hälften.
  3. Blanda ner sköljda och avrunna bönor och grovt hackade valnötter.
  4. Dela tomater i kvartar. Skala och finhacka rödlök. Skiva chili tunt. Blanda ihop allt och pressa ner vitlök och lime. Blanda ner hackad koriander.
  5. Låt majsen rinna av och rosta i en torr, het panna några minuter. Strö över chilipulver.
  6. Fyll tortillabröd med bönröran, pico de gallo och majs.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Servera med en klick matyoghurt eller gräddfil.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem