
Böntacos med pico de gallo och rostad chilimajs
7-12
PersonligaPoints per portion
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
Bönröra
- 1 st gul lök
- 1 tsk rapsolja
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk tomatpuré
- 1 förp krossade tomater
- 1 tsk salt
- 2 tsk spiskummin
- 1 msk chilipulver
- 1 msk paprikapulver
- 2 msk torkad oregano
- 2 förp konserverade svarta bönor
- 50 g valnötter
Pico De Gallo
- 250 g körsbärstomater
- 0.5 st rödlök
- 0.5 st röd chili
- 1 klyfta vitlök
- 1 st lime
- 1 kruka koriander
Rostad Chilimajs
- 1 burk majs
- chilipulver
- 4 st tortillabröd medium
Gör så här
- Skala och hacka gul lök. Hetta upp olja i en panna och stek löken glansig några minuter.
- Pressa ner vitlök och tillsätt tomatpuré, låt fräsa med kort. Tillsätt krossade tomater, salt, spiskummin, chilipulver, paprikapulver och oregano och låt puttra utan lock tills det reducerats till nästan hälften.
- Blanda ner sköljda och avrunna bönor och grovt hackade valnötter.
- Dela tomater i kvartar. Skala och finhacka rödlök. Skiva chili tunt. Blanda ihop allt och pressa ner vitlök och lime. Blanda ner hackad koriander.
- Låt majsen rinna av och rosta i en torr, het panna några minuter. Strö över chilipulver.
- Fyll tortillabröd med bönröran, pico de gallo och majs.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Servera med en klick matyoghurt eller gräddfil.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna