Quinoabiffar med linssallad & morotstzatziki
172.4
Quinoabiffar med linssallad & morotstzatziki
recipe
City Gross
45 min

Quinoabiffar med linssallad & morotstzatziki

Ingredienser

  • 180 g quinoa
  • 230 g kikärtor
  • 0.5 st zucchini
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 kruka färsk mynta
  • 2 msk olivolja
  • 0.75 dl majsstärkelse
  • salt
  • svartpeppar
  • olja till stekning

Linssallad

  • 230 g gröna linser, förkokta
  • 1 msk citronsaft
  • 1 st granatäpple
  • 0.5 kruka färsk mynta
  • salt
  • svartpeppar

Tzatziki

  • svartpeppar
  • 2 dl yoghurt
  • 200 g morötter
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.Häll av vattnet och låt quinoan svalna något. Häll avspadet från kikärterna och skölj dem i vatten.
  2. Riv zucchinin och mixa tillsammans med kikärterna tillen puré. Hacka rödlöken.
  3. Blanda kikärtspurén och den finhackade löken tillsammansmed den kokta quinoan, finhackad färsk mynta,olivolja, majsstärkelse, salt och peppar.
  4. Forma till små biffar och stek dem gyllenbruna i lite olja.
  5. Blanda avsköljda linser med citronsaft, kärnorna frångranatäpplet, hackad färsk mynta, salt och peppar.
  6. Gör tzatzikin. Skala och riv morötterna fint. Rör ihopmed yoghurt, skalad och pressad vitlök. Smaka av medsalt och peppar.
  7. Servera.
Tips från oss
Har du quinoa kvar i paketet tycker jag att du ska koka alltihop. Den går utmärkt att frysa och sen bara ta fram när den behövs.

Varnings ikonAnslutningsproblem