Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Quinoabiffar med linssallad & morotstzatzikiQuinoabiffar med linssallad & morotstzatzikiQuinoabiffar med linssallad & morotstzatzikiCook Time: Yield: 4Ingredients:svartpepparquinoakikärtorzucchinirödlökfärsk myntaolivoljamajsstärkelsesaltsvartpepparolja till stekninggröna linser, förkoktacitronsaftgranatäpplefärsk myntasaltsvartpepparyoghurtmoröttervitlöksklyftasaltInstructions:1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
Häll av vattnet och låt quinoan svalna något. Häll av
spadet från kikärterna och skölj dem i vatten.
2. Riv zucchinin och mixa tillsammans med kikärterna till
en puré. Hacka rödlöken.
3. Blanda kikärtspurén och den finhackade löken tillsammans
med den kokta quinoan, finhackad färsk mynta,
olivolja, majsstärkelse, salt och peppar.
4. Forma till små biffar och stek dem gyllenbruna i lite olja.
5. Blanda avsköljda linser med citronsaft, kärnorna från
granatäpplet, hackad färsk mynta, salt och peppar.
6. Gör tzatzikin. Skala och riv morötterna fint. Rör ihop
med yoghurt, skalad och pressad vitlök. Smaka av med
salt och peppar.
7. Servera.

Quinoabiffar med linssallad & morotstzatziki
recipe
45 min

Quinoabiffar med linssallad & morotstzatziki

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Tzatziki

  • svartpeppar
  • 2 dl yoghurt
  • 200 g morötter
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt
  • 180 g quinoa
  • 230 g kikärtor
  • 0.5 st zucchini
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 kruka färsk mynta
  • 2 msk olivolja
  • 0.75 dl majsstärkelse
  • salt
  • svartpeppar
  • olja till stekning

Linssallad

  • 230 g gröna linser, förkokta
  • 1 msk citronsaft
  • 1 st granatäpple
  • 0.5 kruka färsk mynta
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.Häll av vattnet och låt quinoan svalna något. Häll avspadet från kikärterna och skölj dem i vatten.
  2. Riv zucchinin och mixa tillsammans med kikärterna tillen puré. Hacka rödlöken.
  3. Blanda kikärtspurén och den finhackade löken tillsammansmed den kokta quinoan, finhackad färsk mynta,olivolja, majsstärkelse, salt och peppar.
  4. Forma till små biffar och stek dem gyllenbruna i lite olja.
  5. Blanda avsköljda linser med citronsaft, kärnorna frångranatäpplet, hackad färsk mynta, salt och peppar.
  6. Gör tzatzikin. Skala och riv morötterna fint. Rör ihopmed yoghurt, skalad och pressad vitlök. Smaka av medsalt och peppar.
  7. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Har du quinoa kvar i paketet tycker jag att du ska koka alltihop. Den går utmärkt att frysa och sen bara ta fram när den behövs.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem