
Chili sin carne
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 4 dl ris
- 200 g potatis
- 100 g morötter
- 0.5 st gul lök
- 0.5 st purjolök
- smör
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk spiskummin
- 2 klyftor vitlök
- 390 g krossade tomater
- 3 dl vatten
- 3 msk kycklingfond
- 200 g röda linser
- 380 g vita bönor
- 4 st baguette
- 35 g rucola
Gör så här
- Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
- Tvätta och tärna potatis och morötter. Skala och hacka löken. Ansa och hacka purjolöken. Stek i smör i en gryta. Rör i tomatpuré, chilipulver, spiskummin och skalad och pressad vitlök. Stek i ett par minuter till.
- Rör i krossad tomat, vatten och fond. Sjud tills potatis och morötter är mjuka.
- Koka alla linserna enligt anvisningarna på paketet. Spara hälften till färs-och linsbiffarna.
- Rör i linser och bönor i grytan, låt allt blir varmt.
- Värm baguetterna enligt anvisningarna på paketet.
- Servera med baguetter och rucola.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Det går bra att även koka linserna i grytan men det är enklare att få dem till en mer hård och nötig konsistents om du kokar dem bredvid. Det är dessutom smart att koka alla linserna på en gång så går biffarna snabbt att göra.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna