
Falukorvsgryta med dill
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 500 g potatis
- 200 g morötter
- 600 g falukorv
- 1 st gul lök
- smör till stekning
- 3 msk tomatpuré
- 5 dl vatten
- 1.5 msk kycklingfond
- 1.5 dl matlagningsgrädde
- 2 msk söt senap
- 15 g dill
- salt
- svartpeppar
- 300 g morötter
- 15 g dill
- 2 msk raps/matolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Skala och tärna potatis och morötter. Skiva och strimla falukorven. Skala och strimla löken.
- Hetta upp smör i en gryta, stek allt i ett par minuter. Rör i tomatpuré, vatten, fond, grädde och senap. Sjud tills potatis och morötter är mjuka. Smaka av med hackad dill, salt och peppar.
- Skala och riv morötterna grovt. Lägg i en skål och rör i hackad dill, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Visste du att det är en klar fördel att låta tomatpurén steka en stund innan du rör i vattnet? För om man först steker den får den en helt annan smakpalett. Den bli sötare då sockret i purén karamelliseras och den smakar mycket mer tomat.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna