Falukorvsgryta med dill
100.4
Falukorvsgryta med dill
recipe
City Gross
35 min

Falukorvsgryta med dill

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 200 g morötter
  • 600 g falukorv
  • 1 st gul lök
  • smör till stekning
  • 3 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • 1.5 msk kycklingfond
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk söt senap
  • 15 g dill
  • salt
  • svartpeppar
  • 300 g morötter
  • 15 g dill
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och tärna potatis och morötter. Skiva och strimla falukorven. Skala och strimla löken.
  2. Hetta upp smör i en gryta, stek allt i ett par minuter. Rör i tomatpuré, vatten, fond, grädde och senap. Sjud tills potatis och morötter är mjuka. Smaka av med hackad dill, salt och peppar.
  3. Skala och riv morötterna grovt. Lägg i en skål och rör i hackad dill, olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera.
Tips från oss
Visste du att det är en klar fördel att låta tomatpurén steka en stund innan du rör i vattnet? För om man först steker den får den en helt annan smakpalett. Den bli sötare då sockret i purén karamelliseras och den smakar mycket mer tomat.

Varnings ikonAnslutningsproblem