
Fisk i kokosmjölk
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 2 dl ris
- 1 st purjolök
- 250 g morötter
- 2 tsk flytande margarin
- 2 dl vatten
- 0.5 st fiskbuljongtärning
- 2 dl kokosmjölk lätt
- 2 tsk grön currypasta
- 500 g torsk
- 1 förp sockerärtor
- salt
- svartpeppar
- 1 st lime
Gör så här
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Strimla purjolök och morot. Fräs mjukt i margarin i en gryta.
- Tillsätt vatten, buljongtärning, kokosmjölk och currypasta. Låt koka upp. Smaka ev av med mer currypasta.
- Skär fisken i bitar och lägg ner i grytan. Sjud ca 5 minuter tills fisken är klar. Strimla sockerärterna och lägg ner i grytan. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med ris. SmartPoints/portion: Grön plan:8 Blå plan:7 Lila plan:7
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Skaka burken med kokosmjölk innan du öppnar den. Det går bra att frysa in den mängd du inte använder. Börja med lite currypasta och öka på efterhand efter smak. Om du väljer fullkornsris kan du som följer Lila plan dra av 4 SmartPoints per portion.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna