Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Färssoppa med krutongerFärssoppa med krutongerFärssoppa med krutongerCook Time: Yield: 4Ingredients:gul lökmorötterrotselleripotatisblandfärsraps/matoljavitt matlagningsvintorkad timjankrossade tomatervattenkalvfondsaltsvartpepparev honungbaguetterbakplåtspapperolivoljaflingsaltInstructions:1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och finhacka löken. Skala och tärna morot, rotselleri och potatis. Stek allt tillsammans med färsen i omgångar i olja i en stekpanna och lägg sen över i en kastrull. Häll i matvin och låt det koka med i ett par minuter.
3. Tillsätt timjan, krossad tomat, vatten och fond. Låt allt sjuda under lock tills rotsakerna är mjuka.
4. Gör krutonger. Dela baguetterna i tre delar på längden. Skär den sen i tärningar. Lägg på en plåt, gärna med bakplåtspapper och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 10 min.
5. Smaka av med salt, peppar och ev honung. Späd med vatten om soppan blivit för tjock.
6. Servera med krutonger.

Färssoppa med krutonger
recipe
35 min

Färssoppa med krutonger

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 200 g morötter
  • 200 g rotselleri
  • 400 g potatis
  • 500 g blandfärs
  • raps/matolja
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 390 g krossade tomater
  • 1 liter vatten
  • 3 msk kalvfond
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk ev honung
  • 6 st baguetter
  • bakplåtspapper
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och finhacka löken. Skala och tärna morot, rotselleri och potatis. Stek allt tillsammans med färsen i omgångar i olja i en stekpanna och lägg sen över i en kastrull. Häll i matvin och låt det koka med i ett par minuter.
  3. Tillsätt timjan, krossad tomat, vatten och fond. Låt allt sjuda under lock tills rotsakerna är mjuka.
  4. Gör krutonger. Dela baguetterna i tre delar på längden. Skär den sen i tärningar. Lägg på en plåt, gärna med bakplåtspapper och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 10 min.
  5. Smaka av med salt, peppar och ev honung. Späd med vatten om soppan blivit för tjock.
  6. Servera med krutonger.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Om du vill ha mat med dig till lunchlådan så är det här den ultimata rätten. Den är nästan ännu godare dagen efter. Det är gott att koka pasta och lägga i.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem