
Kikärtsgryta
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 4 dl ris
- 1 st morot
- 1 st purjolök
- 1 st röd paprika
- 1 st vitlöksklyfta
- olja till stekning
- 1.5 tsk torkad timjan
- 2 msk tomatpuré
- 0.5 dl vitt matlagningsvin
- 3 dl vatten
- 2 msk grönsaksfond
- 460 g kikärtor
- salt
- 2 krm cayennepeppar
- 70 g sallad
Gör så här
- Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
- Skala och tärna morot, hacka purjolök och paprika. Skalaoch hacka vitlöken. Stek allt mjukt i olja i en stor gryta. Rör itimjan och tomatpuré. Häll på matlagningsvin och fräs någonminut.
- Rör i vatten och fond. Låt grytan småkoka ca 10 min.
- Häll av spadet från kikärtorna och skölj dem noga i kalltvatten. Tillsätt dem till grytan och sjud försiktigt i 5-10 mintills allt är genomvarmt. Smaka av med salt och cayennepeppar.
- Servera med sallad.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Har du ingen cayenne hemma i hyllan så byt ut den mot en klick sambal oelek eller några stänk tabasco.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna