Falafel med myntasåsFalafel med myntasåsFalafel med myntasåsCook Time: Yield: 4Ingredients:gul lökvitlökkikärtorspiskumminkoriandersambal oeleksaltsvartpepparmjölrapsoljamedelstora tortillabrödromansalladkörsbärstomatermatyoghurt 8%vitlökfärsk myntacitronInstructions:
  1. Skala och grovhacka löken och skala vitlöken.
  2. Mixa avrunna och sköljda kikärter, lök, vitlök, spiskummin, koriander, sambal, salt och peppar i en matberedare eller med stavmixer. Mixa snabbt till en smet.
  3. Tillsätt mjöl och finhackad persilja och rör runt. Den ska ha en fast konsistens. Om den är lös, tillsätt lite mer mjöl och blanda runt.
  4. Gör myntasåsen genom att blanda samman yoghurt, pressad vitlök, finhackad mynta och citronsaft i en skål. Smaka av med salt och peppar och ställ såsen i kylen.
  5. Forma små biffar av kikärtssmeten. Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna gyllenbruna.
  6. Servera falafel i tortillabröd med sallad, tomat och myntasås.
Falafel med myntasås
recipe
WW ViktVäktarna
35 min

Falafel med myntasås

12
8
8
SmartPoints per portion

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 förp kikärtor
  • 1.5 tsk spiskummin
  • 3 tsk koriander
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk mjöl
  • 2 msk rapsolja
  • 4 st medelstora tortillabröd
  • 1 st romansallad
  • 250 g körsbärstomater

Myntasås

  • 2 dl matyoghurt 8%
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 förp färsk mynta
  • 0.5 st citron

Gör så här

  1. Skala och grovhacka löken och skala vitlöken.
  2. Mixa avrunna och sköljda kikärter, lök, vitlök, spiskummin, koriander, sambal, salt och peppar i en matberedare eller med stavmixer. Mixa snabbt till en smet.
  3. Tillsätt mjöl och finhackad persilja och rör runt. Den ska ha en fast konsistens. Om den är lös, tillsätt lite mer mjöl och blanda runt.
  4. Gör myntasåsen genom att blanda samman yoghurt, pressad vitlök, finhackad mynta och citronsaft i en skål. Smaka av med salt och peppar och ställ såsen i kylen.
  5. Forma små biffar av kikärtssmeten. Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna gyllenbruna.
  6. Servera falafel i tortillabröd med sallad, tomat och myntasås.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Rör ner hackad persilja i kikärtssmeten precis innan stekning. Avokado passar också bra som tillbehör.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem