
Ugnsbakad lax med vitlöksfräst spenat
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 500 g lax
- salt
- citronpeppar
- 0.5 st purjolök
- 250 g cocktailtomater
- 1 msk torkad dill
- 200 g bladspenat
- 1 klyfta vitlök
- 1 tsk rapsolja
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Koka potatisen.
- Lägg laxen med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Krydda laxen med salt och citronpeppar.
- Strimla purjolök tunt, skär tomater i mindre bitar. Lägg som ett täcke ovanpå laxen och krydda med dill. Sätt in i ugn ca 15-20 minuter.
- Fräs spenat och vitlök i olja, krydda med salt och peppar. Servera laxen med potatis och vitlöksfräst spenat. SmartPoints/portion: Grön plan:11 Blå plan:5 Lila plan:0
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Du som följer WW ViktVäktarnas gröna plan och har matkassen för 2 personer behöver lägga till 1 SmartPoints per portion. Detta beror på fiskens vikt.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna