Enkel vardagsfisk med blomkålsris
Enkel vardagsfisk med blomkålsris
recipe
City Gross
35 min

Enkel vardagsfisk med blomkålsris

Ingredienser

  • 500 g kolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 msk smör
  • svartpeppar
  • 0.5 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • raps/matolja till stekning
  • 3 tsk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0.5 st grön chili
  • 2 st blomkål
  • salt
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg fisken i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar. Klicka på smör och laga mitt i ugnen ca 15-20 min.
  3. Skala och hacka lök och vitlök fint. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken försiktigt. Rör i curry, gurkmeja och hackad chili.
  4. Rör i grovt riven blomkålen. Stek i ett par minuter och smaka sen av med salt och peppar.
  5. Rör samman crème fraiche och pressad vitlök.
  6. Servera med rucola.
Tips från oss
Andra smaksättningar på blomkålsriset kan vara dragon, dijonsenap, örtsalt eller chiliflakes.

Varnings ikonAnslutningsproblem