Nötköttsgryta med vilda smaker
354
Nötköttsgryta med vilda smaker
recipe
City Gross
45 min

Nötköttsgryta med vilda smaker

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • svartpeppar
  • svartpeppar
  • 500 g nötkött
  • 100 g morötter
  • 200 g rotselleri
  • smör till stekning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl rött matlagningsvin
  • 3 dl vatten
  • 5 st enbär
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 st lagerblad
  • 1 msk gelé
  • salt
  • 200 g vitkål
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt

Gör så här

  1. Tvätta och koka potatisen mjuk.
  2. Skär köttet i 2x2 cm bitar.
  3. Skala och dela morötter och rotselleri i mindre bitar. Hetta upp smör och tomatpuré i en gryta. Bryn köttbitarna runt om.
  4. Lägg i morötter, rotselleri och pressad vitlök. Häll på vin och vatten och tillsätt enbär, rosmarin och lagerblad. Låt grytan sjuda ca 40 min. Smaka av den med gelé, salt och peppar.
  5. Strimla vitkålen fint. Blanda samman med olja, vinäger, salt och peppar.
  6. Servera.
Tips från oss
Önskar du tjockare sås, ta i lite maizena redning mot slutet.

Varnings ikonAnslutningsproblem