Blomkålsoppa med varm salamibaguette
recipe
City Gross
35 min

Blomkålsoppa med varm salamibaguette

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
142,80 kr

Ingredienser

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st blomkål
  • 400 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 dl vatten
  • 5 dl mjölk
  • 0.25 tsk chiliflakes
  • salt
  • svartpeppar
  • 40 g smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 st vitlösklyfta
  • 0.5 msk oregano
  • 6 st minibaguetter
  • 80 g salami
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och hacka lök. Dela blomkålen i mindre buketter. Skala och tärna potatis.
  3. Fräs löken lätt i olivolja, lägg i potatisen samt ¾ delar av blomkålen.
  4. Tillsätt grädde, vatten och mjölk, låt sjuda ca 20-25 min. Mixa soppan och smaksätt med chiliflakes, salt och peppar.
  5. Blanda rumsvarmt smör med tomatpuré, skald och pressad vitlök och oregano.
  6. Dela baguetterna och bred på smöret, sätt in i ugnen i ca 10 min.
  7. Ta ut baguetterna och toppa dem med salamin.
  8. Servera de resterande råa blomkålen i soppan och servera med baguetterna.
Tips från oss
Ringla gärna lite olivolja på toppen av soppan

Varnings ikonAnslutningsproblem