Bratwurst med blomkålsstomp
168.8
Bratwurst med blomkålsstomp
recipe
City Gross
35 min

Bratwurst med blomkålsstomp

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 0.5 st blomkål
  • 0.5 st rödlök
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 300 g morötter
  • 35 g rucola
  • 600 g bratwurst
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Dela även blomkålen i buketter. Koka potatisen i ca 15-20 min. Lägg ner blomkålen de sista 10 min.
  2. Skala och hacka rödlöken, blanda ner i den avhällda potatisen och blomkålen, stöt ihop med olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda olivolja med senap. Skala och riv eller hyvla morötterna och blanda med rucola.
  4. Snitta korven och stek i smör.
  5. Servera.
Tips från oss
Gör en god och enkel dressing som håller en vecka i kylskåpet. Vispa samman skalad och pressad vitlök, 5 msk olja, 2 msk vinäger, 1 msk dijonsenap och 1 msk honung. Smaka av med salt och peppar.

Varnings ikonAnslutningsproblem