Broccoli och löksoppa med pizzasnurror och salami
recipe
City Gross
35 min

Broccoli och löksoppa med pizzasnurror och salami

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
208,60 kr

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlösklyfta
  • 0.5 st purjolök
  • 400 g potatis
  • 1 st broccolihuvud
  • rapsolja till stekning
  • smör till stekning
  • 7 dl vatten
  • 2 dl matyoghurt
  • salt
  • svartpeppar
  • 400 g färdig pizzadeg
  • bakplåtspapper
  • 0.5 dl chilisås
  • 0.5 msk oregano
  • 75 g riven ost
  • 80 g salami
  • 1 st broccolistam
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • 300 g morötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skala lök, vitlök och skölj purjolöken. Hacka ner i mindre bitar. Skala och tärna potatis.
  3. Skär av broccolistammen och spara till topping av soppan. Dela ner broccolihuvudet i mindre bitar.
  4. Fräs broccoli, lök, vitlök och purjolök lätt i olja och smör. Tillsätt vatten och potatis. Låt sjuda 15 min.
  5. Avsluta med att mixa ner matyoghurt, smaka av med salt och peppar.
  6. ”Poppa” ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut lätt och bred på chilisås, strö på oregano och ost. Lägg på salami och rulla ihop till en rulle och skiva 3 cm bullar. Baka av i ugnen ca 10-15 min.
  7. Strimla broccolistammen tunt. Bland med lite olja och salt.
  8. Skala morötter och skär i stavar.
  9. Servera soppan toppad med broccolistrimlorna, och med pizzabullar och morotsstavar.

Varnings ikonAnslutningsproblem