Falukorv med stuvad kålFalukorv med stuvad kålFalukorv med stuvad kålCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisfalukorvsmör till stekninggurkaspenatspetskålsmörvetemjölmjölkvispgräddesaltvitpepparpersiljariven muskotnötInstructions:

1. Tvätta och koka potatisen mjuk.
2. Skär korven i skivor. Stek den i en klick smör.
3. Strimla gurkan med en potatisskalare lägg i en skål tillsammans med spenat.
4. Dela kålen i bitar. Hetta upp en stekpanna med smör, stek kålen i ett par minuter.
5. Pudra över mjöl och rör sen i mjölk och grädde.
6. Smaka av den stuvade kålen med salt, vitpeppar, hackad persilja och riven muskot.
7. Servera.

Falukorv med stuvad kål
recipe
City Gross
25 min

Falukorv med stuvad kål

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 600 g falukorv
  • smör till stekning
  • 0.5 st gurka
  • 35 g spenat
  • 0.5 st spetskål
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • salt
  • vitpeppar
  • 15 g persilja
  • 1 krm riven muskotnöt

Gör så här

  1. Tvätta och koka potatisen mjuk.
  2. Skär korven i skivor. Stek den i en klick smör.
  3. Strimla gurkan med en potatisskalare lägg i en skål tillsammans med spenat.
  4. Dela kålen i bitar. Hetta upp en stekpanna med smör, stek kålen i ett par minuter.
  5. Pudra över mjöl och rör sen i mjölk och grädde.
  6. Smaka av den stuvade kålen med salt, vitpeppar, hackad persilja och riven muskot.
  7. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem