
Falukorvsstubbar med dilligt potatismos och morotsstavar
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
Mos
- 800 g potatis
- 2 dl mjölk
- smör
- 15 g dill
- salt
- svartpeppar
- 550 g falukorv
- 250 g morötter
- 0.5 st romansallad
- senap
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala, dela och koka potatisen mjuk.
- Skär falukorven i stubbar, skåra men inte ända igenom, lägg i en ugnsform och laga i ugn ca 20 min.
- Skala och gör stavar av morötterna. Häll salladen i en skål.
- Mosa/vispa samman potatisen med mjölk och en klick smör. Rör i hackad dill, smaka av med salt och peppar.
- Servera med en klick senap.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Du kan även laga korven hel i ugnen om du vill eller steka den i slantar. För de vuxna som vill ha mer sting på moset är en klick dijonsenap gott att röra i.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna