Gratinerad äppelfalu med krispig sallad
128
Gratinerad äppelfalu med krispig sallad
recipe
City Gross
35 min

Gratinerad äppelfalu med krispig sallad

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • raps/matolja
  • salt
  • 550 g falukorv
  • 2.5 msk senap
  • 0.5 dl grädde
  • 1 st äpple
  • 35 g sallad
  • 0.5 st gurka
  • 1 st äpple
  • 0.5 st purjolök
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk raps/matolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen, lägg den i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min. Efter 20 min lägger du in korven.
  3. Skär skåror i korven. Vispa ihop senap och grädde i en liten skål.
  4. Kärna ur äpplet och skär det i klyftor. Lägg klyftorna i skårorna, lägg den på potatisen och häll senapsblandningen över korven. Gratinera i ugn i ca 20 min.
  5. Blanda sallad, tärnad gurka och tärnat äpple. Strimla purjolöken. Blanda allt i en skål. Häll över vinäger och olja. Krydda med salt och peppar. Rör runt.
  6. Servera.
Tips från oss
Med smaken på senapen sätter du din prägel på korven. Det finns så många olika sorters senap att välja mellan. Jag älskar den som är lite söt och stark.

Varnings ikonAnslutningsproblem