Grillad korv med äppelraita, yoghurtbröd och riven blomkål
145.2
Grillad korv med äppelraita, yoghurtbröd och riven blomkål
recipe
City Gross
35 min

Grillad korv med äppelraita, yoghurtbröd och riven blomkål

Ingredienser

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st grönt äpple
  • 0.5 st lime
  • 1.5 dl matyoghurt
  • 0.5 st färsk koriander
  • salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2.5 dl matyoghurt
  • 1 st ägg
  • 1 dl raps/matolja till stekning
  • 800 g grillkorv
  • 0.5 st blomkål

Gör så här

  1. Blanda samman raita. Skala och pressa vitlök, tärna äpple, blanda i en skål med pressad lime, yoghurt och koriander. Smaka av med salt.
  2. Gör bröden. Blanda de torra ingrediensen i en bunke. Rör i yoghurt och ägg och gör en kladdig deg. Mjöla in händerna, och forma bröd, ca 1 cm tjocka. Lägg dem på en väl mjölad skärbräda. Stek i olja i en stekpanna i ca 3 min per sida.
  3. Grilla korven.
  4. Riv blomkålen.
  5. Servera.
Tips från oss
Prova att grilla bröden, det går fint! Vill du ha lite mer sötma i såsen är några droppar honung bra att röra i.

Varnings ikonAnslutningsproblem