
Gul korvgryta med kokos
Ingredienser
- 4 dl jasminris
- 600 g grillkorv
- 0.5 st fänkål
- 0.5 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 tsk curry
- 400 ml kokosmjölk
- 2 dl vatten
- 2 st tomater
- 0.5 st gurka
- 65 g spenat
- 0.5 st citron
- 1 msk olivolja
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
- Skiva korven i slantar. Tärna och hacka fänkål grovt. Skala och hacka även löken grovt. Krossa vitlöken med ett knivblad. Fräs på allt i en gryta. Pudra över curry och häll på kokosmjölk och vatten.
- Tärna tomat och gurka, hacka spenaten och blanda ner. Pressa över citronsaft och blanda ner olivolja.
- Servera.