
Korv med stuvad vitkål och potatis
Välj antal portioner:
4 portioner
148,80 kr
Ingredienser
- 800 g potatis
- 400 g vitkål
- 2 msk smör
- 1.5 msk vetemjöl
- 4 dl mjölk
- salt
- svartpeppar
- 600 g grillkorv
- smör till stekning
- 125 g körsbärstomater
- 65 g spenat
- 1 msk olivolja
Gör så här
- Skala och koka potatisen.
- Skär kålen i ca 2 cm bitar. Smält smör i en kastrull och lägg ner vitkålen och stek tills den blir glansig. Rör ner vetemjöl och vispa i mjölk. Koka upp under omrörning. Sätt på lock och låt sjuda ca 15 min tills kålen är mjuk. Rör om då och då. Salta och peppra.
- Snitta korven och stek i smör.
- Dela tomaterna och blanda med spenat och olivolja.
- Servera.