
Korvburgare i ciabatta & rostad potatis
Ingredienser
- 800 g potatis
- raps/matolja
- salt
- 1.5 dl yoghurt
- 2 msk majonnäs
- 2 msk chilisås
- 1 st vitlöksklyfta
- salt
- svartpeppar
- 250 g körsbärstomat
- 0.5 st gurka
- 100 g salladsmix
- 4 st korvburgare
- 150 g ädelost
- 4 st ciabatta
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta och klyfta potatisen. Lägg på en plåt och ringla över olja, salta. Laga i ugn ca 30 min.
- Rör ihop yoghurt, majonnäs, chilisås, skalad och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva tomat och gurka. Lägg på ett fat tillsammans med sallad.
- Grilla, burgare!
- Lägg ihop goda burgare med ädelost, grönsaker och dressing.
Vuxentips. Det är supergott att smula osten över potatisen och låta den smälta med i ugnen de sista 5-10 min.