Kryddig, varm couscous- & chorizosallad
219
Kryddig, varm couscous- & chorizosallad
recipe
City Gross
35 min

Kryddig, varm couscous- & chorizosallad

Ingredienser

  • 280 g couscous
  • 1.5 msk grönsaksfond
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st röd paprika
  • 200 g vitkål
  • 1 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 20 g persilja
  • 600 g chorizo
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1.5 dl vatten
  • 1 msk sweet chili
  • 1 msk japansk soja
  • sweet chili till servering

Gör så här

  1. Koka couscousen enligt anvisningarna på paketet men byt ut saltet mot fond.
  2. Förbered alla grönsaker och lägg dem i en skål. Strimla purjolöken, paprikan och vitkålen. Skala och strimla löken och vitlöken. Hacka persiljan.
  3. Slanta korven, stek den i olivolja tills den fått fin färg och rör sen i alla grönsakerna och krydda med paprikapulver och cayennepeppar. Stek i ett par minuter. Allt ska fortfarande vara krispigt. Häll på vatten, sweet chili och soja. Puttra i ca 2 min.
  4. Rör ihop med couscous och servera med sweet chili.
Tips från oss
Om du inte vill röra ihop couscousen med chorizosalladen så servera dem var och en för sig.

Varnings ikonAnslutningsproblem