Kycklinggryta med chorizo
recipe
Arla
45 min

Kycklinggryta med chorizo

4 portioner
278,00 kr

Ingredienser

  • 1 kg kycklingben
  • 1 st gul lök
  • Arla® Svenskt Smör
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 0.5 st hönsbuljongtärningar
  • 400 g krossade tomater
  • 100 g chorizo
  • 1 msk vetemjöl
  • 2.5 dl Kelda® matlagningsgrädde
  • 400 g kidneybönor
  • 1 st surdegsbaguette

Gör så här

  1. Dela kycklingen i bitar och ta ev
  2. bort skinnet
  3. Skala och klyfta löken
  4. Bryn kycklingdelarna i smör och lägg efterhand över i en gryta
  5. Fräs löken och lägg över i grytan
  6. Tillsätt salt, chilipeppar, buljongtärning och krossade tomater
  7. Låt grytan koka i 20 min
  8. Skär korven i bitar
  9. Vispa ut mjölet i grädden
  10. Rör ner grädde, korv och bönor utan spad
  11. Låt grytan koka ytterligare 5 min
  12. Servera med bröd

Varnings ikonAnslutningsproblem