Lökpizza med salami och marinerad vitkål
155.6
Lökpizza med salami och marinerad vitkål
recipe
City Gross
35 min

Lökpizza med salami och marinerad vitkål

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2.5 dl fingervarmt vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 st gul lök
  • 2 st röd lök
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 msk torkad salvia
  • 1.5 dl vatten
  • salt ur kvarn
  • grovmalen svartpeppar
  • 300 g vitkål
  • 1.5 msk vinäger
  • 2 tsk honung
  • 1 msk olivolja
  • grovmalen svartpeppar
  • 150 g riven ost
  • 150 g salami

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Lös upp jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, saltet och vetemjölet. Blanda ihop till en deg. Låt degen jäsa övertäckt i cirka 20 min.
  3. Skala och skiva löken, fräs den i olivolja och smör, tillsätt salvia.
  4. Tillsätt vattnet och koka in, låt löken bli mjuk och glansig, smaksätt med salt och svartpeppar.
  5. Strimla vitkålen tunt och krama den med vinäger, honung, olivolja och svartpeppar.
  6. Dela degen i 2 bitar, baka ut degen till 2 pizzor. Lägg på osten och toppa med löken, sätt in i het ugn i cirka 8-10 min tills pizzan är klar.
  7. Ta ut pizzan och toppa med salami, servera med vitkålssallad.

Varnings ikonAnslutningsproblem