Pasta arrabiata med salami
recipe
City Gross
25 min

Pasta arrabiata med salami

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
137,80 kr

Ingredienser

  • 340 g pasta
  • 4 st vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 400 g plommontomater
  • 3 krm chiliflakes
  • salt
  • socker
  • 160 g salami
  • 35 g rucola
  • 0.5 st gurka

Gör så här

  1. Koka pasta enligt anvisningarna på paketet.
  2. Skala vitlöksklyftorna och skiva dem tunt. Värm oljan på medelvärme, lägg i den skivade vitlöken och bryn försiktigt. Häll i plommontomaterna och låt koka på medelvärme 15–20 min.
  3. Rör i chiliflakes och smaka av med salt och lite socker.
  4. Servera såsen med pasta, strimlad salami, rucola och tärnad gurka.
Tips från oss

Pasta arrabiata är egentligen en kryddig vegetarisk pastarätt med mycket vitlök, tomater och chili som tillagas i olivolja. Namnet på maträtten syftar på hettan från chilipepparn. "Arrabiata" betyder "arg" på italienska. Här toppar vi såsen med salami, men vill du behålla den vegetarisk är det bara att spara salamin till något annat.

Varnings ikonAnslutningsproblem