Pizza cacciatore
recipe
City Gross
35 min

Pizza cacciatore

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
159,60 kr

Ingredienser

  • 400 g färdig pizzadeg

Tomatsås

  • 390 g krossad tomat
  • 1 st vitlösklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • salt
  • peppar
  • socker

Sallad

  • 400 g rödkål
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • oregano

Topping

  • 250 g mozzarella
  • 160 g salami
  • 110 g svarta oliver
  • 70 g ruccola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Sätt in en plåt i ugnen, den ska vara upp och ned.
  2. Gör tomatsåsen. Häll krossad tomat i en gryta. Skala och pressa i vitlök. Häll i tomatpuré och krydda med oregano, salt, svartpeppar och en nypa socker. Låt såsen sjuda tills det är dags att lägga ihop pizzan.
  3. Gör pizzasalladen. Strimla kålen fint och krama den sen med händerna. Rör ihop vinäger, olja, salt, peppar och oregano. Häll över salladen.
  4. Rulla ut pizzandegen på plåten som varit i ugnen. Lägg på såsen och lägg på-skivad mozzarella, salami, oliver och ruccola. Laga i ugn ca 10 min. Servera.
Tips från oss
Genom att värma plåten i en extra varm ugn innan pizzadegen läggs på plåten gör att-den blir extra krisig och fin.

Varnings ikonAnslutningsproblem